La Bella Donna

La Bella Donna is een revolutionair, baanbrekend concept in cosmetica: Minerale make-up die zich gedraagt als skincare

La Bella Donna bevat een complete collectie make-up op basis van mineralen die daadwerkelijk gezond zijn voor de huid omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke elementen, waaronder:

  • Op mineralen gebaseerde pigmenten voor een naturelle finish
  • Gemicroniseerd titaniumdioxide voor minerale zonnebrandcrème
  • IJzeroxiden als bron voor de kleuren
  • Bismuth Oxychloride en Zinc Oxide die ontstekingsremmend werken


De producten van La Bella Donna brengen het vochtgehalte van de huid in balans en zijn niet-commedogeen. Ze bieden een uitstekende dekking in een brede waaier van tinten, zonder kleurstoffen, olie, talk, parabenen, alcohol of parfum.

Minerale Make-up geschikt voor elke huid

Bij La Bella Donna wordt er gebruik gemaakt van de zuiverste, meest kwalitatieve ingrediënten en bevatten ze geen kleurstoffen, oliën, talk, geurstoffen of parabenen.
Hierdoor zijn de producten ideaal voor alle huidtinten en -types, vooral de allergische en acne gevoelige huid. De hoogwaardige formules bedekken, corrigeren, beschermen, genezen, herstellen, kalmeren en hydrateren terwijl ze de huid transformeren naar een natuurlijke en langhoudende look.

De producten van La Bella Donna bevatten maar 4 ingrediënten

La Bella Donna bevat een complete collectie make up op basis van mineralen die daadwerkelijk gezond zijn voor de huid omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke elementen, waaronder:

Titanium Dioxide

Gemicroniseerd titaniumdioxide beschermt tegen zowel de UV-A als de UV-B straling en voldoet aan de nieuwe verordening EU 2021/850 van de Europese Commissie.

Bismut Oxychloride

Vermindert roodheid veroorzaakt door huidaandoeningen zoals rosacea, acne of eczeem, of de roodheid die bijvoorbeeld ontstaat na een peeling of een (esthetische) laserbehandeling.

IJzeroxide

Reflecteert licht en laat hiermee rimpeltjes, vlekjes, roodheid en andere huidimperfecties minder opvallen. LA BELLA DONNA producten bevatten geen synthetische FD&C kleurstoffen, de kleur komt van 100 % natuurlijke minerale pigmenten.

Zinkoxide

Werkt ontstekingsremmend, is rustgevend en houdt het vochtgehalte van de huid op peil.

Over La Bella Donna

La Bella Donna, met hoofdkwartier in Los Angeles, werd in 1994 opgericht door de stijlbewuste moeder en dochter Kathy en Nicole Tracy, als een gezond alternatief voor chemische make-up.

Als pioniers van op mineralen gebaseerde cosmetica in de Verenigde Staten, werd La Bella Donna oorspronkelijk geïntroduceerd in resorts en kuuroorden, maar ook dermatologen en plastisch chirurgen bevelen het aan voor postoperatie en voor vrouwen met een gevoelige, probleemhuid of een huid die gevoelig is voor allergieën. Alle producten zijn veilig te gebruiken tijdens en na oncologische behandelingen (chemotherapie).

Vandaag zijn La Bella Donna producten in het hele land verkrijgbaar in resorts, hotels, kuuroorden, dermatologen, full service salons, huidcentra en kuuroorden.

Minerale make-up is ideaal voor je instituut als je:

  • Op zoek bent naar een mineraal merk dat ook de huid verbetert
  • Wil werken met pure ingrediënten en een stralend resultaat wenst
  • Op zoek bent naar een manier om je klanten stralend de deur uit te laten gaan, ook na peelings of microneedlingbehandelingen (veilig na intensieve behandelingen)

Veelgestelde vragen

Is Minerale Make-Up veilig voor acne-huiden?

Ja, het clean beauty merk La Bella Donna is zeker veilig voor huiden met onzuiverheden en acne omdat het de poriën niet verstopt (niet-commedogeen).

In de nieuwe Europese verordening werd bepaald dat het vanaf nu verboden is om Nano deeltjes titaniumdioxide ≤ 10 µm is cosmetica te verwerken. Deze kunnen namelijk in de huid doordringen en schadelijk zijn. La Bella Donna werkt echter niet met Nano deeltjes, maar met Micronized deeltjes die 100 tot 500 µm groot zijn en daardoor niet in de huid kunnen doordringen. Daarmee blijft La Bella Donna veilig in gebruik en wordt aanbevolen door artsen en dermatologen.

Nee, zeker niet! Sommige merken gebruiken nog vulmiddelen. Deze verstoppen de huid. La Bella Donna laat de huid ademen en is zelfs huidverbeterend.